Национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2015“

5-6 септември 2015 г., река Струма, Кресненско дефиле

Организатор: Българско каяк общество

 

Българското каяк общество кани всички любители на гребните спортове в бързи води на Националния събор „Каяк в бързи води 2015“, който ще се проведе на 5 септември на река Струма.

И тази година състезателният елемент ще е насочен към отборно спускане по целия участък на река Струма в района на Кресненското дефиле. Основният акцент ще е отборната надпревара с едноместни каяци, но тази година ще бъдем подкрепени и от небезизвестните надуваеми двуместни лодки, които са по-достъпни за хората, заради стабилността си и лесното управление. Така наши приятели и сподвижници ще имат възможността да се спуснат заедно с нас по трасето.

В следобедните часове, в участъка на къмпинг зоната, ще предоставим възможност и на най-малките да премерят сили, като застанат редом с родителите си в една лодка.

Начало на събитието ще бъде дадено на 05.09.2015 г. в 11:00 ч. на отбивката при първия тунел, в района на „Адвенчър кемп“. След кратък инструктаж и прочитане на регламента, в 11:30 ч. ще бъде даден старт на първите лодки. Финалът ще е на бързея “2 от 4” при кривия тунел, който е непосредствено преди Кресненските ханове. Във финалния участък ще бъдат поставени и няколко слаломни врати за преминаване, с цел да се направи по-атрактивно преминаването.

След като се съберем на финала, ще пренесем участъка на големия бързей (Каскадата) и ще направим масов старт до къмпинга, където ще предадем щафетата на най-малките.    

15:00 ч. - В района на къмпинг зоната ще дадем старт и за най-малките по импровизирано слаломно трасе.

20:00 ч. - Награждаване и парти.

В района на къмпинга ще има условия за закупуване на храна и напитки.

Къмпинг теренът ще бъде освободен от автомобили. За по-добра организация, молим да ни осведомите, ако идвате с по-голяма група, за да предвидим места.

Осигурен е транспорт за каяците, за да избегнем излишно движение на автомобили по дефилето.

За допълнителни въпроси можете да ни откриете на: info@bko.bg